Wij zijn uw partner voor het opstellen van uw brandpreventiedossier.

Een brandpreventiedossier is niet alleen een wettelijke eis, het is de ruggengraat van de brandveiligheid van uw bedrijf. Dit dossier verzekert dat u voorbereid bent op noodsituaties, waardoor de kans op letsel en schade vermindert. Met een up-to-date brandpreventiedossier kunt u niet alleen snel reageren, elke seconde telt, maar u kunt ook preventieve maatregelen treffen die brandrisico’s beperken. Zo blijft uw bedrijf, uw personeel of uw patrimonium beschermd. Dit is geen bureaucratische formaliteit, maar een essentieel onderdeel van verantwoord ondernemen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

Wat zijn de 11 onderdelen van het brandpreventiedossier?

risicoanalyse
1. Kennis is macht: Risicoanalyse

Een brandpreventiedossier begint met een risicoanalyse. Dit is geen papierwerk om in de lade te laten liggen. Het is een levend document dat u laat zien waar de risico’s schuilen en hoe u ze voor kunt zijn. Denk aan elektrische apparatuur die vonken kan veroorzaken of opslagruimtes waar ontvlambare materialen liggen. Door deze risico’s te kennen, kunt u de juiste preventiemaatregelen bepalen en treffen.

brandbestrijdingsdienst
2. Een goed getraind team: de brandbestrijdingsdienst

Weten uw werknemers wat ze moeten doen als er brand uitbreekt? Volgens Codex Boek III, titel 3 moet elke werkgever een brandbestrijdingsdienst oprichten.
Uw brandpreventiedossier beschrijft de organisatie van uw interne brandbestrijdingsdienst. Het gaat om meer dan alleen een brandblusser kunnen hanteren; het gaat om een team dat getraind is om kalm en doeltreffend te handelen wanneer elke seconde telt.

Prevom kan voor de opleiding van uw eerste interventieploeg zorgen.

schriftelijke procedures
3. Duidelijke instructies: schriftelijke procedures

Paniek is een slechte raadgever. In uw dossier staan de schriftelijke procedures stap voor stap. Dit zijn uw spelregels bij noodsituaties en evacuatie.

evacuatieplan
4. De weg naar veiligheid: evacuatieplan

Duidelijke evacuatieroutes en -procedures zijn de landkaart naar veiligheid. Uw dossier bevat een gedetailleerd plan dat iedereen de weg wijst naar de dichtstbijzijnde uitgang en verzamelplaats.

interventiedossier
5. Inzet van hulpdiensten: interventiedossier

Als de hulpdiensten aankomen, hebben ze onmiddellijke, accurate informatie nodig. Het interventiedossier in uw brandpreventiedossier is hun gids die hen alle technische informatie voor interventie verschaft.

evacuatieoefening
6. Oefening baart kunst: evacuatieoefeningen

Regelmatige evacuatieoefeningen zetten uw plannen van theorie om in praktijk. We ontzorgen u door voorbereiding, begeleiding en rapportering te voorzien. Zo ben u in orde met de jaarlijkse verplichting voor evacuatieoefeningen.

beschermingsmiddelen
7. Uitrusting die redt: beschermingsmiddelen

Een lijst en plattegrond van waar uw brandblussers, alarmen en andere middelen zich bevinden, zorgt ervoor dat deze levensreddende interventiemiddelen altijd binnen handbereik zijn.

onderhoud en controle
8. In topconditie: onderhoud en controle

Uw brandbestrijdingsmiddelen moeten altijd klaar zijn voor gebruik. Uw veiligheidsregister houdt bij wanneer elk onderdeel voor het laatst is gecontroleerd en onderhouden.

afwijkingen
9. Uitzonderingen bevestigen de regel: afwijkingen

Als u speciale toestemming heeft om van standaardprocedures af te wijken, dan legt uw dossier vast waarom dit veilig is en welke extra maatregelen u hebt genomen.

expertadviezen
10. Advies van de kenners: expertadviezen

Adviezen van onze brandveiligheidsexperts geven u extra inzichten en aanbevelingen om uw brandveiligheid te versterken.

communicatie met hulpdiensten
11. Samen sterker: communicatie met hulpdiensten

Informatie-uitwisseling met de hulpdiensten verzekert dat zij voorbereid zijn om uw specifieke situatie aan te pakken.

Kiezen voor Prevom betekent kiezen voor totale ontzorging in brandveiligheid. Bij ons staat uw gemoedsrust voorop. Wij begrijpen de complexiteit van brandpreventie en zetten onze expertise in om uw bedrijf niet alleen te laten voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, maar ook om een veilige werkplek te garanderen. Ons team neemt het hele proces uit handen, van risicoanalyse tot evacuatieplannen en onderhoud van veiligheidsmiddelen. Met Prevom als partner, kunt u zich focussen op uw bedrijfsvoering terwijl wij zorgen voor een brandveilig en zeker gevoel. Uw veiligheid is onze missie.

brandscan

Vraag een gratis brandscan aan

Zo weet je binnen het half uur welke aspecten van de brandwetgeving reeds in lijn zijn en welke nog aandacht nodig hebben.

We helpen je ook om prioriteiten stellen: welke aspecten verdienen onmiddellijke aandacht, welke gevaren zijn er en welke stappen kunnen ondernomen worden.