Geen uitweg uit het oog: een evacuatieplan opstellen

Volgens de Belgische wetgeving is elke werkgever verplicht evacuatieplannen te voorzien voor locaties waar mensen verblijven.

Het opstellen van een evacuatieplan is ook van groot belang voor de veiligheid. Inspecties door de Federale Overheidsdienst voor Welzijn op het Werk controleren regelmatig de aanwezigheid van evacuatieplannen. Ook de brandweer kan tijdens preventiebezoeken opmerkingen maken in het brandweerverslag.

Het opstellen van een evacuatieplan draagt ook bij aan een veilige werkomgeving.

Onze werkwijze

Grondplannen

We ontvangen graag eerst de digitale grondplannen van jouw gebouw(en).

Inventariseren

We inventariseren alle brandblussers, drukknoppen, nooduitgangen, enzovoort ter plaatse.

Vluchtwegen

 We bepalen de vluchtwegen en de locaties waar de evacuatieplannen moeten worden opgehangen.

Evacuatieplan

We stellen de plannen op en zorgen ervoor dat de plannen officieel worden opgehangen.

Aarzel niet en contacteer ons om jouw gebouw(en) te voorzien van duidelijke evacuatieplannen.

Kiezen voor Prevom betekent kiezen voor totale ontzorging in brandveiligheid. Bij ons staat uw gemoedsrust voorop. Wij begrijpen de complexiteit van brandpreventie en zetten onze expertise in om uw bedrijf niet alleen te laten voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, maar ook om een veilige werkplek te garanderen. Ons team neemt het hele proces uit handen, van risicoanalyse tot evacuatieplannen en onderhoud van veiligheidsmiddelen. Met Prevom als partner, kunt u zich focussen op uw bedrijfsvoering terwijl wij zorgen voor een brandveilig en zeker gevoel. Uw veiligheid is onze missie.

Vraag een gratis brandscan aan

Zo weet je binnen het half uur welke aspecten van de brandwetgeving reeds in lijn zijn en welke nog aandacht nodig hebben.

We helpen je ook om prioriteiten stellen: welke aspecten verdienen onmiddellijke aandacht, welke gevaren zijn er en welke stappen kunnen ondernomen worden.