Signalisatiestudie:
wij wijzen de weg, jij blijft veilig.

Een signalisatiestudie is een gedetailleerde analyse en evaluatie van de signalisatiebehoeften binnen een bepaalde locatie, zoals een gebouw, terrein of complex. Het doel van een signalisatiestudie is om te bepalen welke signalen en aanduidingen nodig zijn om een veilige en efficiënte ontruiming te verzekeren voor de gebruikers van die locatie.

Conform de wetgeving, regelgeving en normen, bepalen we de signalisatie rekening houdend met de correcte hoogte, afmetingen en zichtbaarheid.

Onze werkwijze

Plaatsbezoek

Onze analist brengt een eerste bezoek aan de locatie in overeenstemming met de opdrachtgever.

Wettelijke vereisten

We bekijken de wettelijke voorschriften en richtlijnen met betrekking tot signalisatie, zoals veiligheidssignalering, toegankelijkheidsnormen, …

Identificatie van cruciale punten

We identificeren belangrijke gebieden waar signalen nodig zijn, zoals nooduitgangen, vluchtroutes, brandblusapparaten, EHBO-posten, …

Selectie van geschikte signalisatie

We kiezen de juiste signaleringselementen, zoals pictogrammen, borden, markeringen en verlichting, die voldoen aan de behoeften van de locatie en voldoen aan de wettelijke normen. Signalisatie moet ook doordacht worden aangebracht om overbodige aanduidingen te vermijden.
Op basis van deze gegevens stellen we jouw dossier op.

Plaatsing van de signalisatie

Indien we de signalisatiestudie uitvoeren, kunnen we ook zorgen voor de plaatsing ervan.
Contacteer ons om te bekijken hoe wij jou kunnen helpen.

Kiezen voor Prevom betekent kiezen voor totale ontzorging in brandveiligheid. Bij ons staat uw gemoedsrust voorop. Wij begrijpen de complexiteit van brandpreventie en zetten onze expertise in om uw bedrijf niet alleen te laten voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, maar ook om een veilige werkplek te garanderen. Ons team neemt het hele proces uit handen, van risicoanalyse tot evacuatieplannen en onderhoud van veiligheidsmiddelen. Met Prevom als partner, kunt u zich focussen op uw bedrijfsvoering terwijl wij zorgen voor een brandveilig en zeker gevoel. Uw veiligheid is onze missie.

Vraag een gratis brandscan aan

Zo weet je binnen het half uur welke aspecten van de brandwetgeving reeds in lijn zijn en welke nog aandacht nodig hebben.

We helpen je ook om prioriteiten stellen: welke aspecten verdienen onmiddellijke aandacht, welke gevaren zijn er en welke stappen kunnen ondernomen worden.