Efficiënte hulp start met een interventiedossier.

Het opstellen van een interventiedossier is een juridische verplichting (volgens Codex Boek III, titel 3) die ervoor zorgt dat hulpdiensten snel en efficiënt kunnen handelen tijdens noodsituaties.

Tijd is van cruciaal belang bij brandincidenten, en het interventiedossier voorziet de brandweer van alle noodzakelijke informatie over het specifieke gebouw vóór een interventie.

Elke werkgever (bedrijven, scholen, ziekenhuizen, gemeentehuizen, bibliotheken, toeristische verblijfplaatsen, rusthuizen,…)  is verplicht om een interventiedossier te hebben. Vooral gebouwen en organisaties met een verhoogd risico dienen zo snel mogelijk een interventiedossier op te stellen. Het opstellen van een interventiedossier is dus van groot belang voor een breed scala aan instellingen.

Onze werkwijze

Gegevensverzameling

We verzamelen tijdens een plaatsbezoek alle gegevens van het gebouw en de omgeving.

Opstelling dossier

Op basis van deze gegevens stellen we jouw dossier op in overeenstemming met de wet- en regelgeving (o.a. zonaal en politiereglement). Contacteer ons om te bekijken hoe wij jou kunnen helpen.

Kiezen voor Prevom betekent kiezen voor totale ontzorging in brandveiligheid. Bij ons staat uw gemoedsrust voorop. Wij begrijpen de complexiteit van brandpreventie en zetten onze expertise in om uw bedrijf niet alleen te laten voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, maar ook om een veilige werkplek te garanderen. Ons team neemt het hele proces uit handen, van risicoanalyse tot evacuatieplannen en onderhoud van veiligheidsmiddelen. Met Prevom als partner, kunt u zich focussen op uw bedrijfsvoering terwijl wij zorgen voor een brandveilig en zeker gevoel. Uw veiligheid is onze missie.

Vraag een gratis brandscan aan

Zo weet je binnen het half uur welke aspecten van de brandwetgeving reeds in lijn zijn en welke nog aandacht nodig hebben.

We helpen je ook om prioriteiten stellen: welke aspecten verdienen onmiddellijke aandacht, welke gevaren zijn er en welke stappen kunnen ondernomen worden.