Logistieke opleidingen

Veiliger werken met machines

De veiligheid van uw werknemers is een prioriteit. Verbeter de efficiëntie van uw bedrijf met onze
gespecialiseerde opleidingen machineveiligheid.

Geen ervaring nodig

De werknemer moet geen gerelateerde ervaring/diploma hebben.

Veiliger werken

Dankzij deze opleiding heeft uw werknemer zeker de noodzakelijke inzichten om veilig te werken.

Alles op één dag

Weinig tijd voor een opleiding?
De opleiding en het examen kunnen op één dag plaats vinden!

Doelgroep:

Deze basisopleiding is de ideale introductiecursus voor medewerkers die nog geen machine hebben bestuurd maar dient ook uitstekend als opfriscursus voor ervaren operators. Aangezien de opleiding en het examen op locatie plaatsvinden leert de student ineens werken met het specifieke model dat de werkgever in dienst heeft.

Krachtige opleiding
door ervaren experts

Prevom maakt een gebalanceerde mengeling tussen praktijk en theorie, met een nadruk op de praktische realiteit waarin de student gebruik zal maken van de machine.
De uitgebreide ervaring van onze docenten vertaalt zich in talrijke praktijkvoorbeelden waardoor elke student goed beseft waarom men op een bepaalde manier te werk moet gaan.

Ons aanbod

Rijden met / verplaatsen van lasten

 

 

Vele bedrijven beschikken over een aanzienlijke vloot vorkliften: het is één van de meest gebruikte gemotoriseerde werkmiddelen.
Om hierbij de operationele veiligheid te kunnen verzekeren moet er voldoende aandacht geschonken aan onderhoud en beveiliging van het apparaat.

Dat is slechts het begin: de opleiding van de operator is van kritiek belang voor de veiligheid!
Foutief gebruik van een vorklift kan tot serieus letsel leiden, alsook uitgebreide schade met grote kosten tot gevolg.

Daarom voorziet Prevom opleidingen op maat van uw bedrijf: wij zorgen er voor dat zowel de werknemers die werken met het apparaat
alsook zij die werken in de omgeving waar het apparaat actief in gebruik is op de hoogte zijn van alle relevante veiligheidsvoorschriften.

Bent u geïnteresseerd in deze opleiding? Neem contact op via mail op info@prevom.be, bel ons op of vul het contactformulier in.

Hoewel vaardigheid in zekere mate ‘overdraagt’ tussen een vorklift en een reachtruck, zijn de apparaten toch uniek op vlak van manoeuvreren en het manipuleren van lasten. Door de aanzienlijke hoogte die men kan bereiken met de mast van het apparaat komen er ook een hele reeks nieuwe risico’s bij kijken: vallende paletten/product,  omkantelen van het apparaat, …

Het is zowel voor ervaren als onervaren operators interessant om een opleiding te krijgen – waar onervaren operators fouten maken door gebrek aan ervaring/opleiding, zijn ervaren operators van reachtrucks soms geneigd om de grenzen af te tasten van wat ‘kan’ met het apparaat.

Het niet respecteren van de limieten van hoogte of gewicht van de last kan tot dodelijke ongevallen leiden.

Prevom zorgt ervoor dat iedereen in uw bedrijf zowel veilig als efficiënt met een reachtruck kan werken.

Bent u geïnteresseerd in deze opleiding? Neem contact op via mail op info@prevom.be, bel ons op of vul het contactformulier in.

Werken op hoogte

Schaarliften worden ingezet in uiterst gevarieerde omstandigheden: in magazijnen, in het ‘veld’ bij reparaties en onderhoud, in oneven/ruw terrein bij o.a. bosbouw en werven…

De situatie waarin uw bedrijf een schaarlift inzet, heeft gevolgen voor het risicoprofiel van het apparaat.

Daarom geeft Prevom een opleiding waar uitgegaan wordt van een sterke basis gecombineerd met relevante informatie en tips voor uw specifiek gebruikspatroon. Zo wordt de opleiding exact aangepast aan uw situatie en de context waarin uw werknemers het apparaat gebruiken.

Bent u geïnteresseerd in deze opleiding? Neem contact op via mail op info@prevom.be, bel ons op of vul het contactformulier in.

Werken met kranen

 

 

Een autolaadkraan kan worden ingezet voor heel wat verschillende opdrachten: van het laden van een paar paletten met tegels tot het hijsen van een zware generator of andere waardevolle en fragiele apparatuur.

Daarom is het belangrijk dat de operator exact weet hoe een autolaadkraan veilig ingezet kan worden en wat de limieten zijn van het apparaat.

Tijdens deze opleiding zorgt Prevom er voor dat alle inzichten verwerft die nodig zijn om op een veilige en efficiënte manier de opdracht tot een goed einde te brengen. zo kan de student dankzij een gebalanceerde mengeling tussen theorie en praktijk zelfzeker en autonoom te werk gaan.

Bent u geïnteresseerd in deze opleiding? Neem contact op via mail op info@prevom.be, bel ons op of vul het contactformulier in.

Lasten verplaatsen maar ook het manoeuvreren met een kraan brengt bepaalde risico’s met zich mee.

Een goed opgeleide machinist maakt hierin het verschil: dankzij een goed inzicht in de beperkingen van de machine en de
veiligheidsvoorwaarden waaraan men zich moet houden kunnen heel wat risico’s geminimaliseerd of compleet geëlimineerd worden.

Prevom maakt daarom dan ook een gebalanceerde mengeling tussen praktijk en theorie, met een nadruk op de praktische realiteit waarin de student gebruik zal maken van de kraan.

De uitgebreide ervaring van onze docenten vertaalt zich in talrijke praktijkvoorbeelden waardoor elke student goed beseft waarom men op een bepaalde manier te werk moet gaan.

Bent u geïnteresseerd in deze opleiding? Neem contact op via mail op info@prevom.be, bel ons op of vul het contactformulier in.

De volgende sessie begint binnen...

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Prevom: een erkende opleidingspartner

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze opleidingen. Daarom doen we er alles aan om die hoge kwaliteit te blijven garanderen.

Prevom heeft verschillende kwalificaties en erkenningen behaald dankzij deze proactieve houding.

Meer informatie over al onze erkenningen vind je hier.

Prevom is een erkend dienstverlener in het kader van de KMO-portefeuille.

Dankzij deze erkenning kan uw onderneming gebruik maken van financiële tegemoetkomingen vanuit het KMO-P voor onze opleidingen.

DV.O245622

Prevom heeft een succesvolle Qfor-audit doorlopen.

Dit kwaliteitslabel (gericht op opleidingen en consultancy) is indicatief van de kwaliteit van onze opleidingen.

Wij engageren ons op verschillende manieren om de kwaliteit van onze opleidingen te garanderen.

Prevom is een door BeSaCC erkend examencentrum. Dit betekent dat Prevom officieel examens mag afnemen voor persoonlijke VCA certificaten (VCA basis en VCA VOL).

Prevom werkt samen met verschillende organisaties in de bouwsector.

Zo komen onze klanten voor bepaalde relevante opleidingen (zoals de veiligheidsopleiding voor de bouwsector) in aanmerking voor een premie.

Contacteer ons